Wednesday, September 7, 2011

Mentafsir Hubungan Cinta Internet

tak dinafikan zmn skrg nie internet ibarah medium sosial yg begitu penting, bos takder kat ofis takper, tapi facebook takder kat ofis, hancus terus motivasi nak melepak depan meja keje. haa tak gitu? penyakit yg dtg bersama ialah affair di internet. ramai yg menjalinkan hubungan terlarang diinternet. tapi yg menariknya orang ada pelbagai tafsiran tingkah laku yg bagaimana baru kita mengatakan itu hubungan internet/skandal internet. tak kiralah facebook, sms, twitter etc.
                                                           curang selagi boley!! 


ada ramai psgn bermasalah kerana hal ini. masing2 tegakkan benang basah. contoh situasi:

lelaki nama A: sy sembang jer dlm laman web/facebook/twitter, tak pernah pun jumpa. tgk wajah dlm internet jer. takkan itupun awak (gf) nak emosi lebih2. sy dpn mata awak nie hampir setiap hari.

gf si A: tak kisahlah awak tak pernah jumpa ker aper ker, tapi awak dah ader perasaan syg kat pompuan tu kan, hari2 kena sembang dia dlm facebook/twitter. mana awak pergi semua bagi tau dier. walaupun tak pernah jumpa, tapi kalau awak dah ader perasaan syg pada sy awak dah curang tau!

A: sembang kat tenet tu pun u kata curang ker
gf:
soalannyer: ada orang kata, cinta cintun dlm internet tapi tak jumpa katanya itu bukan aper2 serius, tapi ada yg kata, kalu dah ader perasan syg dan berbalas2 pulak tu, itu dah skandal. tak semestinya jumpa. dlm keadaan2 yg bagaimana anda mengatakan itu hubungan cinta internet itu tlah terjalin?
 kasik kitai otak bawu sedar!!miahahhahaa