Wednesday, August 10, 2011

PINTU TAUBAT MASIH MENANTI!

 Korunk dah bacekan yg kat ats nie...erm mang btol ape yg si muslimah nie ckp..akuh setuju pon dari pengalaman akuh sendiri...

         Dulu, akuh bukan seorang gadis bertudung seperti sekarang..bertudung pon time tertentu je..mase dlu akuh agak jahil bab2 tutup aurat nie..akuh pon mcm gadis xbertudung kt lua sane,pasti akan ckp perkara yg sama pasal owg bertudung... akuh akui, sejak akuh dapat hidayah, alhamdulillah bile akuh xbertudung/x menutup aurat, akuh rase cam xsempurna je..akuh skunk jd buntu, baju apa yg sesuwai akuh pakai..
    Nak dijadikan cerita, nape akuh terbuka pintu hati untuk menjadi muslimah sebenar2nya..entah macm mane akuh terdetik untuk bertudung sepenuhnya tanpa ade sape2 suruh..mang WAJIB akuh bertudung, tp ketika muda remaja, mang jahil la kan bab bertudung nie..memang akuh dah niat lame tok bertudung, cuma ketika toh akuh takot kengkawan akan lari,owg akan mencemuh, owg akan ckp bukan2 psal akuh..lame2 akuh pon mencuba bertudung sepenuhnya..alhamdulillah, semua dapat menerima keadaan akuh bertudung sepenuhnya mengikut garis panduan menutup aurat.. Xlupa juga kepada someone yang membuat mata akuh terbukak luas2 akan keindahan yang kita dapat apabila bertudung...even pon kita dah lost contact, akuh akan ingat dan berterima kasih byk2 sebab bagi bimbingan walau seketika..
   Mungkin ade yg mencemuh akuh di blakang kononnya akuh ni hipokrit, alim2 taik kucing, nk tunjuk baek, nk kawen ngn imam..tp xpe la, hanya ALLAH yg dapat membals atas kata2 korunk toh..akuh berubah bukan krana owg tp kerana  TUNTUTAN ISLAM DAN SYAITAN DURJANA. apabila kita tak bertudung, kita mudah menjurus ke arah tak elok..syaitan,mudah menggoda kita malah kita mudah tergoda..iman kita xbertudung lg nipis drpd iman owg bertdung..
   jgn kerana nila setitik rosak susu sebelangga..jgn kerana sowg yg mempergunakan tudung sbgai alasan tok melakukan maksiat @ apa saja, owg yang betol2 menutupi aurat dipersalahkan..
  Setiap manusia ade wat silap..semua xlari dari kesilapan...hanya PINTU TAUBAT yang dpat merubah segalanya..jgn dipandang hina owg xbertudung tp bimbing la mereka..insyaallah, sgala niat kita yg baek akan dapat ganjaran..jangan sesekali mengata antara satu sama lain..Membimbing perlu ada cara.berkata la dgn nada yg baek, kerna ngn nada yg baek la mampu membuka pintu hati seseorang..jarang kita lihat, owg makin meninggi suara sekiranya nada lembut berkemundang..
  bawa la mereka ke landasan yg betol..berila mereka pujian andai itoh satu cara yg berkesan d hati mereka untuk bertudung..berikanla mereka hadiah TUDUNG bkan bermaksud memperli tp andai kata dia terbuka pintu hati, insyaallah tudung yg kita hadiahkan akan menjadi tudung pertama di sarung..insyaallah..

  Ini semua, hanya kisah sy untuk dikongsi bersama dan dijadikan iktibar..mungkin ada yg meluat, tapi sy xkesah..alhamdulillah sy sudah menyempurnakan suruhan ALLAH..sy xnk keluarga sy terseksa kerana dosa yg sy lakukan...amin2 moga kita mendapat rahmat daripada ALLAH...