Sunday, August 21, 2011

Main'n Prasaan Org..ucapn syg+luv u hnya sbgi kwn?

aku xtau la nape aku slalu jmpe org camni..
kalo anggap ppuan tu sbgai kawan..layan la dia sbgai kawan..
jgn la lelebih ckp mis u, love u n mintak cple
tlg la jgn permainkan prasaan org..aku mrayu sgt2 ni..

situasi :
kawan ke ckp mis u, love u??
diorg nak ape sbnrnya dr aku?
skrg ni dah byk sgt n bleluasa
bru kenal kejap dah kata sayang, rindu, luv u

ni kbykan laki2  yg ckp :
syg sbgai kawan
kawan ke ckp i luv u??
xpe la..mainkan la org
sok lusa..bila awek/bini dia ckp syg/luv u kat laki lain bru nak mlenting


diorg ckp sbb nak test market je
org skrg kan kawan2 pun dipanggil syg
kalo laki boleh pgl kawan ppuan syg
knape ppuan xboleh kan?
pakwe dia jgn la nak salahkan awek dia
sbb laki pun dah camtu

nak awek setia
laki pun kene la pndai jaga diri
kalo tak, smuanya akan makan diri balik
dunia ni bulat
laki nak kenekan ppuan
ppuan pun boleh kenakan laki
aku ada test sorg mamat ni
aku xkenal dia pun..1st inbox dah pgl syg
aku marah dia
ni dia jawap n byk aku test org laki
mmg ni ayat biasa diorg kalo kene 'rejek'
Laki: AKUM SYG..LAMA TAK DENGAR... SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI//

Aku:
ape syg2 ni

laki:
TAK INGIN DGN AWK PUN..BUKAN CANTIK PUN LAGAK LEBEH PANGGIL SYG PUN TAK BOLIH KALAU CANTIK TAK PE PERASAN

Aku:
hahaha
ko je yg prasan bagus
laki GATAL!!
- aku bkn blagak..tp nak uji sejauh mana jujurnya org laki dlm bkata2
- sikit pun xprasan dgn mulut manis laki camni
tp nympah+geli+mual+nak muntah




sambil2 toh mari kite bace sekilas pandang:)

"tapi, kan baru 3 jam lepas kita kenal?" soal Maiza.

"3 jam tu betul2 buat I jatuh hati pada U. 3 jam tu terasa macam I dah kenal u lama. Macam kita ni dah kenal dalam kehidupan yang lalu. heheh... takdelah. I gurau je. tapi memang betul I jatuh hati. Jatuh hati dengan U. Tak salah kan kalau I panggil U sayang." Mikail menjawab panjang lebar. Pantas dia menaip. Cuba menerangkan perasaannya.

"I tak percayalah. Entah2, U ni suami orang. Tunang orang kot." Maiza menjawab. Cuba menolak lelaki yang cuba mengusik hati wanitanya itu.

"Ish... sumpah! takkan la i berani cakap macam ni kalau i dah kahwin. I ni setia tau sayang," Mikail memujuk lagi. Sesekali, asap rokoknya dihembus tinggi.

"Jangan main sumpah. nanti dimakan sumpah. I tak percaya. Baru 3 jam lepas, i bukak internet. I bukak laman ni. i tegur u. kita sembang-sembang. Dan sekarang U nak panggil I sayang? Susah i nak percaya," Maiza masih menidakkan.

"Ok. I betul-betul serius ni sayang. I catit semua yang kita bualkan tadi. Nama u Maiza Abdul Hamid. Nama mak u Mazidah. sekarang u tengah buat Diploma Perniagaan. Adik beradik u ada 5 orang. u anak kedua. kakak u dah kahwin. u minat membaca. u suka warna hijau. u suka makan kfc."

"cukup. cukup. ok, i percaya u serius" Maiza mengalah.

"sayang. i kena close dulu chat ni. nanti kita berbual lagi ok. miss u" Mikail lantas menghentikan bualan.

++++++++++++++

Maiza meninggalkan PC lantas membayar wang di kaunter.

Nun di tempat lain,

"Abang, jangan la asyik main internet aje. Tu, baby tu, tolongla tukarkan lampin dia sekejap. saya sibuk memasak ni."

dan Mikail bergegas bangun.

So nampak x PERMAINAN ni??miahahhaa..