Monday, September 12, 2011

kakiku kaki jepon!

Semua tahan gelak kaki aku saiz 3 je kasut sekolah tahu? Kecik & susah nak cari saiz HAHA Asyik kena bahan je kalau kat sekolah kawan kawan cakap kaki aku kecik sangat macam budak sekolah rendah. Okayy ! Diam semua sebelum kasut saiz 3 masuk mulut korg tersumbat tersekat kat kerongkong tak boleh keluar masuk wad seminggu

        kasot size 3!! ramai gelak2 pasal kasot akuh size 3..dowg ckp unik!!miahaha.. dulu akuh sedey gak la bab susah nk dapat size tp bile pkir balik kan owg susah nk curi kasot akuh bab kaki dowg sume pnjang2..akuh je kemetot..miahahaa.. yelah mse akuh blaja dlu, msti ade je owg tukar kasot la, kasot ilang la tp alhamdulillah kasot akuh xpnah ilang..xde sape  pon same size ngn akuh!Miahhaa..

   sampai la akuh berusia 22 taon dan bekerja tetap jgak sush carik kasot..lau rase2 nk pkai KASOT TUMIT TINGGI mang xlah kan!!akuh paling nyampah pkai kasot tinggi..akuh nk beli kasot cam kt bwh nie!miahahhaa...
         
.
kasot supra ni mahal okey!!xmampu mak noksss...


kasot bowling naseb bek de size !!miahahah..
 tapi yang syiok lau kt kampong kasot2 ank buah akuh jd mangsa bab kaki kami lebey kurang je size!Miahahha

yang jadi mangsa selipar along (bju oren) ngn huda (bju kuning) miahahhaa
semlm nk dijadikan crite, akuh g kedai kasot nk cari selipar tp bukan men sush nk carik size..last2 dapat gak size nie..tp sedikit besar la jgaks...
nmpx comei kan kaki kuh ini!Miahahhaa
 ₳ҺșƴưưƊ∂∂∂Һһһ engt nk layan ori ke?lyn ciplak sudeh!asalkan muat ngn kaki!miahaaah..akuh beli yg murah2 je...xmau la krn nk tunjuk2 kt owg, akuh menangung hutang..miahahhaa..
so korunk ade pengalaman carik size kasot ke??ceciter2...

Sunday, September 11, 2011

kad kawen saya!!

Selamat tengah hari korunk!!dah lame x update entry nie kan!!msti korunk rindu!!Miahahaha..ngaku jelah :P..
 erm msti korunk rase xsabo2 kan tgok tajok toh! "kad kawen saya"!!sebenarnye akuh lom ke arah perkahwinan lg..en kekasih pon xdok lagee nk kawen ngn sape kn..miahaha

   akuh nk wat kad kawen cm asyraff la..ko rase akuh mampu x??miahaha..arap2 la kan :P
 insyaallah lau akuh kawen, akuh nk wat kad kawen cmnie!! bg yg xtau bace jawi toh, ley rujuk kt ustaz2!!miahaha..

meh tgok !!!
beshnye lau kad kawen cmnie..msti owg simpan kan :)

Wednesday, September 7, 2011

Mentafsir Hubungan Cinta Internet

tak dinafikan zmn skrg nie internet ibarah medium sosial yg begitu penting, bos takder kat ofis takper, tapi facebook takder kat ofis, hancus terus motivasi nak melepak depan meja keje. haa tak gitu? penyakit yg dtg bersama ialah affair di internet. ramai yg menjalinkan hubungan terlarang diinternet. tapi yg menariknya orang ada pelbagai tafsiran tingkah laku yg bagaimana baru kita mengatakan itu hubungan internet/skandal internet. tak kiralah facebook, sms, twitter etc.
                                                           curang selagi boley!! 


ada ramai psgn bermasalah kerana hal ini. masing2 tegakkan benang basah. contoh situasi:

lelaki nama A: sy sembang jer dlm laman web/facebook/twitter, tak pernah pun jumpa. tgk wajah dlm internet jer. takkan itupun awak (gf) nak emosi lebih2. sy dpn mata awak nie hampir setiap hari.

gf si A: tak kisahlah awak tak pernah jumpa ker aper ker, tapi awak dah ader perasaan syg kat pompuan tu kan, hari2 kena sembang dia dlm facebook/twitter. mana awak pergi semua bagi tau dier. walaupun tak pernah jumpa, tapi kalau awak dah ader perasaan syg pada sy awak dah curang tau!

A: sembang kat tenet tu pun u kata curang ker
gf:
soalannyer: ada orang kata, cinta cintun dlm internet tapi tak jumpa katanya itu bukan aper2 serius, tapi ada yg kata, kalu dah ader perasan syg dan berbalas2 pulak tu, itu dah skandal. tak semestinya jumpa. dlm keadaan2 yg bagaimana anda mengatakan itu hubungan cinta internet itu tlah terjalin?
 kasik kitai otak bawu sedar!!miahahhahaa